De beste hjemmelagde godbitene

CIMG5386Dette er er en veldig enkel og god oppskrift på godbiter. Bra belønning som motiverer er alfa og omega når man trener med positiv forsterkning. Disse har svært høy verdi hos oss og kan brukes i for eksempel innkallingstrening.

Husk også å variere hva du bruker! Jeg bytter mellom ulike typer fra butikken og hjemmelaget for å få variasjon.

Godbiter med blåskimmelost

Cameron elsker ost, jo kraftigere lukt jo bedre. Så kom jeg på å bruke det til min fordel: godbiter med ost i. De falt selvsagt i smak hos Chicco også.

Her er det bare å variere hva du bruker som hovedingrediens: blodpølse, lungemos, leverpostei osv. Alt etter hva din vofs foretrekker.

1. Lag deigen

IMG_2673

Bland sammen 1 pakke blå Castello (jeg gikk for økologisk), 2 dl hvetemel, 1 ts hvitløkspulver og litt vann. Elt det sammen til deigen blir fast. Få passe konsistens med litt grovt hvetemel, havregryn, litt smør og vann – alt etter hva slags hovedingrediens du bruker. Jeg synes ikke smør var nødvendig da jeg brukte Castello.

 

CIMG5382

Bruk pizzahjul til å lage små firkanter

2. Kjevle ut og lag formene du ønsker

Kjevle ut deigen, gjerne på en plastfjøl. Jeg liker å bruke pizzahjul for å lage små firkanter som kan brukes til trening. Du kan også lage litt større kjeks med former til litt ekstra kos.

 

 

3. Stek og avkjøl

IMG_2693

Chicco venter på at godiset skal bli klart

Stekes på 100 grader i ca to timer (følg med, til de er nesten helt tørre). Avkjøles på kjøkkenbenken og oppbevares i kjøleskap eller fryser i lufttett boks. Holder seg svært godt.